Ankara PRP Tedavisi

    PRP tedavisi Ankara; günümüzde giderek yaygınlaşan, kişinin kendi sağlıklı hücreleri ile dokuların yenilenmesini sağlayan bir işlemdir. Doku yaralanmaları, saç dökülmesi ve cilt kırışıklıkları gibi pek çok rahatsızlığın tedavisinde PRP tedavisi uygulanabilir. PRP tedavisi, kandaki yenileyici hücrelerin, proteinlerle zenginleştirilerek yoğunlaştırılmış hâlinin yeniden hasarlı bölgeye verilmesi ile yapılır.

    Platelet hücreleri sayesinde ciltte yoğun bir iyileşme ve yenilenme süreci başlar. PRP tedavisi ile yaşlanmanın olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak ve daha genç görünen, sağlıklı bir cilde sahip olmak mümkündür. Ankara’da PRP tedavisi hakkında daha detaylı bilgi almak için Doç. Dr. Aybala Yıldız’ın kliniği ile iletişime geçebilirsiniz.

    PRP Tedavisi Nedir?

    “Platelet Rich Plasma” nın baş harflerinden oluşan PRP, günümüzde çığır açan uygulamalardan biri olarak bilinmektedir. Tıp dünyasındaki heyecan verici gelişmelerden biri olan PRP tedavisi sayesinde saç büyümesini destekleme, cilt onarımı, doku ve kemik problemlerinin giderilmesi gibi birçok tedavi yapılabilmektedir. Kişinin kendi kanından alınan onarıcı hücrelerin güçlendirilip, yoğunlaştırılması sayesinde yapılan PRP tedavisi, sağlık açısından herhangi bir risk taşımaz. Tedavinin hedefi; sağlıklı kan hücrelerinin doğrudan hasarlı bölgeye enjekte edilmesi ve hücre yenilenmesinin hızlandırılmasıdır.

    PRP Tedavisi Nasıl Yapılır?

    PRP tedavisinde, sadece kişinin kendi kanından alınan sağlıklı hücreler kullanılır. Yaklaşık 30 – 40 dakika süren bir işlemdir. Enjeksiyon yöntemi ile yapılır ve en iyi sonuçların alınması için birkaç seans hâlinde yapılması gerekebilir. Amaç; kişinin kanından alınan kanın bileşenlerine ayrılarak, trombosit bakımından güçlendirilmesidir. Trombosit bakımından zengin plazma, yoğun miktarda platelet içerir ve bu plateletler, ciltte kolajen üretimini artırır.

    • PRP tedavisine başlamadan önce hastadan bir miktar kan alınır. PRP tedavisinin yapılacağı bölgeye göre değişmekle birlikte; hastadan alınan kan yaklaşık 20 mililitredir.
    • Hastadan alınan kanın tamamen steril koşullarda bekletilmesi önemlidir. Kan hücrelerini ayırmak ve platelet hücrelerini zenginleştirmek için kan santrifüj cihazına konur. Kan örneği, santrifüj cihazında yaklaşık 15 dakika bekler. Kan enjeksiyona hazır hâle gelir.
    • Trombosit zengini plazma, hasarlı bölgeye enjekte edilir. Enjekte edilen kan, eskisine göre 5 – 10 kat fazla platelet hücresi içermektedir. Bu nedenle iyileştirici hücreler, bölgede yoğun bir yenilenme süreci başlatır.

    PRP Ne Amaçla Uygulanır?

    PRP tedavisinde amaç, yıpranmış dokuların yenileyici özelliği güçlü olan platelet hücrelerle yenilenmesidir. PRP tedavisi, vücudun pek çok bölgesinde, farklı amaçlarla uygulanabilmektedir. Bunlardan en çok bilinen; estetik operasyonlar kapsamında değerlendirilebilecek cilt yenileme ve gençleştirmedir. Bununla birlikte saç dökülmesinin tedavisi, tendon yaralanmaları, ameliyat sonrası iyileşme sürecinin hızlandırılması amacıyla da yapılabilir. Uygulamadan kısa süre sonra PRP tedavisinin etkileri görülmeye başlar ve zamanla artarak devam eder. Ancak kalıcı etki için PRP tedavisinin düzenli aralıklarla yenilenmesi gerekebilir. Çünkü PRP tedavisi yapılmış olsa bile cildin yaşlanma süreci devam eder.

    PRP Tedavisi Zararlı Mıdır?

    PRP tedavisi, günümüzde giderek daha fazla insan tarafından tercih edilmektedir. Uygulamaya olan talep arttıkça “PRP tedavisi sağlıklı mı?” sorusu da sıkça sorulur hâle gelmiştir. PRP tedavisi, tamamen kişinin kendisinden alınan kan hücreleri ile yapıldığı için alerjiye neden olmaz. Bu nedenle sağlıklı bir işlemdir ve hasta dilediği sürece PRP tedavisini yeniden yaptırabilir. Bu noktada uzman doktorun değerlendirme ve planlaması hastaya yardımcı olacaktır.

    PRP Tedavisi Kalıcı Mıdır?

    PRP tedavisi, oldukça etkili bir işlemdir. Ancak kalıcı değildir. PRP tedavisinin iyileştirici etkilerinin devam etmesi için yenilenmesi gerekebilir. PRP tedavisinin kalıcılık süresi ise kişiden kişiye değişir. Hastanın yaşı, cildinin esneklik oranı ve kalitesi PRP tedavisinin kalıcılığı üzerinde etkilidir. Genel bir rakam verecek olursak; birçok hastamızda PRP tedavisinin 1 – 2 yıl kadar kalıcı olduğunu söyleyebiliriz.

    PRP Tedavisi Kaç Seansta Tamamlanır?

    Kişiden kişiye değişmekle birlikte PRP tedavisinin seanslar hâlinde uygulanması gerekebilir. Seans sayıları, uzman doktorlar tarafından, hastanın yaşı ve cilt kalitesine göre belirlenir. Kas ve tendon yırtılmalarında yapılan PRP tedavisi için 2 – 3 seans yeterli olurken; saç dökülmesi ve cilt yenileme amacıyla yapılan PRP tedavisi 3 – 8 seans sürebilmektedir. Seansların arasına ise genellikle 2 – 3 hafta süre konmaktadır.

    Ankara PRP Tedavisi

    PRP tedavisi, Ankara’daki birçok klinikte uygulanan bir işlemdir. Estetik işlemlere talebin artmasıyla bu alanda uygulanan teknoloji de gelişmiş ve daha doğal sonuçları hedeflemiştir. PRP tedavisi de cilt yenilemede tercih edilen güvenilir ve modern yöntemlerden biridir. Bu nedenle Ankara’daki birçok klinik PRP tedavisi hizmeti vermektedir. Bu noktada hem PRP tedavisinin fiyatları hem de doktorun uzmanlığı önemlidir. Sağlıklı bir işlem olmasına rağmen, hastaya uygun şekilde, uygun seans sayısı ile uygulanması gereken bir işlemdir. Ankara’da PRP tedavisi fiyatlarını öğrenmek ve PRP tedavisi hakkında daha fazla bilgi almak için kliniğimizi arayabilirsiniz.

    Şimdi Ara!
    Yol Tarifi